Autostoeltjes vanaf 15 kilo

Op zoek naar naar een autostoeljes groep 2/3van 15 tot 36 kilo?

  • Koop een kinderautostoel met rugleuning. Deze is meestal in hoogte verstelbaar en zorgt voor betere zijwaartse steun en bescherming bij aanrijdingen van opzij. Ook zorgt de rugleuning voor een betere geleiding van de gordel.
  • Neem bij het kopen van een kinderautostoel niet alleen je eigen auto, maar ook je kind(eren) mee. Controleer of de kinderautostoel goed voor- en achterin de auto kan worden geplaatst en laat je kind de kinderautostoel uitproberen.
  • Bij ISOFIX kinderautostoelen wordt gebruikgemaakt van de ISOFIX bevestigingspunten, het kind maakt gebruik van de autogordel. Kijk goed of in de auto de ISOFIX-bevestigingspunten goed zitten ten opzichte van de gordel, gebruik anders de kinderautostoel zonder ISOFIX.

Vind hem bij kidsroom! voor kinderen van 3 tot 12 jaar

  • Zet je kind goed vast met de autogordel. Het diagonale gedeelte van de gordel moet goed over de borst en het sleutelbeen lopen, zodat deze niet in de hals snijdt. Het heupgedeelte van de autogordel moet goed over het bekken lopen en niet over de buik van je kind.
  • Het bevestigingspunt van autogordels kan vaak in hoogte versteld worden. Zet deze bij kinderen in de laagste stand. Let op, je mag nooit het diagonale deel van de gordel achter het lichaam langs laten en gebruik geen gordelgeleider.
  • Blijf gebruik maken van een kinderautostoel, zolang de gordel zonder kinderautostoel over de hals van je kind loopt in plaats van over de schouder. Dus ook als je kind al langer is dan 1,35 meter en/of meer dan 36 kg weegt.
  • Als je een botsing heeft gehad met de auto, vervang dan de kinderautostoel. Hij kan namelijk beschadigd zijn zonder dat je dit aan de buitenkant ziet.