2.500 M2 INSPIRATIE VOOR BABY- EN KINDERKAMER
VEEL TOPMERKEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR
EIGEN MONTAGE EN SERVICEDIENST
[email protected]

Autostoeltjes vanaf 9 kilo

Groep 1 autostoeltjes gebruik je vanaf het moment dat jullie kindje ongeveer 12 maanden is en is geschikt voor kinderen van 9 tot 18 kilo. De varianten van onze autostoelen zijn speciaal ontworpen met de focus op veiligheid.

Filteren op:

Categorie

Merk

Prijs

tot

4 resultaten gevonden

Titanium Baby | Vigo
129,-
119,-
Bekijk
Autostoel Nitro 360° | black
279,-
259,-
Bekijk
43241002

Autostoeltje vanaf 9 kilo (groep 1)

Bij Kidsroom vind je de beste en veiligste autostoelen uit groep 1 (9-18 kg, 9 maanden tot 4 jaar).

In de autostoeltjes uit groep 1 zit je kind meestal in de rijrichting van de auto, hoewel het beter is om je kind tegen de rijrichting in te laten zitten, hiervoor hebben wij ook stoeltjes van 9 tot 18 kilo waarbij uw kindje eerst nog een tijd achterwaard vervoerd kan worden waarna je het autostoeltje draait en je ook deze stoel met de rijrichting mee zet van de auto.
De autostoeltjes worden meestal met de 3-puntsgordel vastgezet. Ook zijn er diverse Isofix autostoeltjes voor deze groep verkrijgbaar. Isofix zit inmiddels al veel auto’s, dit zijn 2 metalen beugeltjes die tussen de achterbanken zitten gemonteerd. Je kind wordt in een autostoeltje van groep 1 vastgezet met een harnasgordeltje.

Autostoelen die met autogordel worden bevestigd, zijn alleen veilig als ze correct geïnstalleerd worden. Dit geldt natuurlijk ook voor autostoelen met ISOFIX-bevestiging, maar daarbij is het risico op foute installatie veel kleiner. Tot 80% van de onervaren ouders installeert het autostoeltje niet goed bij gebruik van een autogordel. Hierdoor wordt de bescherming van het stoeltje in geval van een ongeluk aanzienlijk verminderd. De meest voorkomende fouten zijn het niet strak genoeg aantrekken van de autogordel of deze gedraaid laten zitten. Ook is een fout snel gemaakt als niet precies duidelijk is hoe de gordel moet lopen voor het bevestigen van de autostoel.

Kies een autostoeltje waarop duidelijk is aangegeven hoe de gordel moet lopen. Volg ook altijd de gebruikshandleiding en vraag een deskundige medewerker van Kidsroom om een demonstratie van de autostoel.

Bij mensen die niet dagelijks een autostoeltje gebruiken, zoals een oppas, opa of oma, is de kans het grootst op onjuiste installatie. Een goede uitleg over de correcte installatie van de autostoel is dus aan te bevelen.

ISOFIX of autogordel installatie?

Er zijn kinderautostoeltjes die kunnen worden geïnstalleerd door middel van ISOFIX-bevestigingssysteem of autogordel. Hoe besluit je nu wat de beste optie is? Welke reisoplossing je ook kiest, het is belangrijk dat je het product correct installeert. Een veilige autostoel betekent nog automatisch veilig vervoer.

ISOFIX-bevestiging

Uit veiligheidstests is gebleken dat een autostoel die bevestigd wordt met ISOFIX veiliger is dan de met gordel geïnstalleerde producten vanwege de sterke en onbeweeglijke verbinding met de carrosserie van de auto. Het risico op onjuiste installatie bij bevestiging met ISOFIX is erg laag: 94% van de ISOFIX-producten worden correct geïnstalleerd vergeleken met 52% bij installatie met autogordel. Het is ook nog eens erg eenvoudig; met één klik zit het product stevig aan de auto bevestigd. De steunpoot of bevestigingsband (top tether) aan de bovenzijde biedt extra stabiliteit en beperkt hiermee mogelijk roteren van het stoeltje, zodat je kind stevig op zijn plek blijft. Ook als je kindje er niet in zit, staat het product stevig vast in de auto.

Sommige ISOFIX-producten kunnen enkel met ISOFIX worden geïnstalleerd en niet ook met een autogordel, waardoor ze minder flexibiliteit bieden voor ouders met meerdere auto’s. Als je een autostoeltje wilt dat zowel met ISOFIX als met de autogordel bevestigd kan worden, controleer dan van tevoren of de kinderautostoel op beide manieren geïnstalleerd kan worden.

Kom langs bij Kidsroom en laat één van onze deskundige medewerkers controleren of u ISOFIX in uw auto hebt om daarna de juiste keuze voor een autostoeltje te maken,

Laad meer