Matras Pocket Medicott®

 • Kindermatras Pocket Medicott®

  Kindermatras Pocket Medicott®

 • Kindermatras Pocket Medicott® met topper

  Kindermatras Pocket Medicott® met topper

 • Aerosleep

  Maxi-Air Topper

Stel een vraag Al vanaf
129,-

Matras Pocket Medicott® is uiterst flexibel en buigzaam kindermatras dankzij de meer dan 160 afzonderlijk verpakte veren, die onderling met elkaar verbonden zijn. Het betreft hier speciale pocket veren voor kinderen die gemaakt zijn tot een gewicht van + 50 kilo

Hierdoor ontstaat een soepele ‘vervorming’ op de plaatsen waar de meeste lichaamsdruk is. M.a.w. daar waar nodig vormt het matras zich naar het lichaam en verzorgt zo de noodzakelijke plaatselijke ondersteuning.  Er is ook nog een luxe variant met een toplaag in traagschuim, ook wel tempur genoemd.

Tip: Gebruik dit Matras Pocket Medicott® altijd in combinatie met de Airgrosafe topper

Matrassen voor in de kinderbedden kunt u testen in onze matrassen studio,

Details matras Pocket Medicott®

Dit ligcomfort wordt nog eens versterkt door het aanbrengen van de lagen HR40 soft schuim. Door de ‘openheid’ van de veren is de vochtregulatie verzekerd. De badstof hoes is doorstept met een warmte-regulerende laag en om het verwisselen te vereenvoudigen aan drie zijden voorzien van een rits:

 • flexibel en buigzaam vering
 • meer dan 160 afzonderlijk verpakte veren, waardoor deze soepel de lichaamsvormen volgen
 • afgedekt met superieure, soepele HR40 soft
 • zeer hoog ligcomfort
 • optimale ventilatie en vochtregulatie
 • fraaie badstof hoes, voorzien van een warmtehoudende laag
 • Hoes is behandeld met anti-mosquito en Medicott®
 • de doorstepte hoes is standaard voorzien van een rits aan drie zijden; daardoor is ze gemakkeiljk afneembaar en wasbaar

Allergieën/Medicott

Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat 25-30% van de allergieën veroorzaakt wordt door de huisstofmijt. Wat betreft astmaproblemen zou de huisstofmijt zelfs in 50% van de gevallen verantwoordelijk zijn. Bovendien is nog eens ongeveer 5% van de bevolking allergisch voor de schimmels die zich in de matrasstoffen bevinden en die als voedsel dienen voor de huisstofmijt. De mijt leeft voornamelijk van de huidschilfers die de mens in bed verliest. De schilfers zorgen er samen met de schimmels (o.a. de aspergillus) voor dat de huisstofmijt dit voedsel goed opneemt. De aanwezigheid van beiden schept dus een prettig leefmilieu! Niet de mijt zelf, maar haar uitwerpselen zijn de verwekkers van allergieën. De uitwerpselen vallen uiteen in stofdeeltjes, die wij vervolgens inademen en zo een longinfectie kunnen veroorzaken. Hetzelfde gebeurt met de sporen van de schimmels.

Huisstofmijt

De huisstofmijt kan worden bestreden door zo veel mogelijk het vocht in huis te beperken. Hoewel het onmogelijk is de relatieve luchtvochtigheidsgraad in huis onder de 50% te houden, levert het regelmatig luchten van een matras al een belangrijke bijdrage. Is uw matras ‘droog’, dan valt de ontwikkeling van schimmels immers zo goed als stil. Wanneer uw matras is voorzien van een afneembare hoes, is het aanbevolen deze regelmatig te wassen op een temperatuur van 60 °C. Is er sprake van een vaste tijk, dan kan stofzuigen een tijdelijke en gedeeltelijke oplossing zijn. Chemische bestrijding is uit den boze, gezien alle negatieve effecten die daaromtrent bekend zijn (pesticiden, toxiciteit, allergene werking van chemicaliën). Bovendien is dit nooit een permanente oplossing. Dat laatste is ook het probleem met de meer natuurlijke methodes: na een aantal wasbeurten zal het effect verdwijnen. Dat was de reden voor wetenschappers om te onderzoeken of er een permanente oplossing ontwikkeld kon worden. Na jarenlange research ontstond de Medicott®-methode. Het is dé oplossing voor carapatiënten en mensen met allergieën.

Medicott®

Medicott® is een reeks van bewerkingen gericht op het zuiver maken van katoen bevattend doek. Een proces ontwikkeld door het ‘Steinbeis-Transferzentrum’ in Reutlingen (D) onder leiding van Prof. Grüninger en uitgebreid getest door het ‘ECO-Umweltinstitut’ in Keulen. De behandeling is in principe dezelfde als voor katoenen verbandmaterialen. Eerst wordt het katoen alkalisch behandeld en vervolgens op natuurlijke wijze gebleekt. Op die manier wordt het katoen gezuiverd van alle stoffen die als voedingsbodem voor schimmels kunnen dienen.
Het zijn juist die schimmels die de huisstofmijt nodig heeft om goed te kunnen leven. Het proces is er dus niet op gericht rechtstreeks de mijt te bestrijden (met allerlei chemische producten), maar door verandering van het ‘milieu’ te voorkomen dat ze zich in uw matras gaat vestigen. Door deze uiterst grondige microscopische reiniging behoudt Medicott® ook na vele wasbeurten nog steeds de eigenschap dat de schimmels zich er niet in kunnen vestigen. Daarmee is blijvend de voedingsbodem voor de huisstofmijt weggenomen.

Standaard maten  Dikte  Afwijking
 60*120  13  Niet mogelijk
 70*140  13  Niet mogelijk
 70*150  15  Niet mogelijk
 90*200  15  Niet mogelijk

Model (vergelijkbaar) staat in onze showroom

Terug naar overzicht Wij reageren tijdens openingstijden altijd binnen 2 uur.