Matras Bonnell Tencel®

 • Kindermatras Bonnell Tencel®

 • Matras Topper

  Kindermatras Bonnell Tencel® met Topper

 • Aerosleep of Maxi-air topper voor op matras

  Aerosleep of Maxi-air topper voor op matras

Stel een vraag Al vanaf
119,-

Matras Bonnell Tencel®, hiervoor wordt een type veer gebruikt dat buitengewoon geschikt is voor kindermatrassen (Bonnell® -systeem: dubbelkonische veren waardoor een drukspreiding ontstaat).

Het betreft een combinatie van een laag die de veren op hun plaats houdt en een verdere afdekking die is opgebouwd uit polyether, een laag polystar en een Tencel® afritsbaar tijk.

Dit levert een uiterst soepele matras op, met een voortreffelijke vochtregulatie en een optimale ventilatie.

Matrassen voor in de kinderbedden kunt u testen in onze matrassen studio.

Tip:Gebruik dit matras altijd in combinatie met de Airgrosafe topper

Kenmerken van het bonell matras

 • speciale kinder Bonnell® vering
 • afdekking polyether D25
 • warmtehoudende afdeklaag
 • buitengewoon goede ventilatie
 • soepel
 • rondom doorstikt
 • met doorstepte Tencel® hoes
 • tijk: 67% katoen, 33% polyester en afritsbaar

Allergieën/Tencel:

Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat 25-30% van de allergieën veroorzaakt wordt door de huisstofmijt. Wat betreft astmaproblemen zou de huisstofmijt zelfs in 50% van de gevallen verantwoordelijk zijn. Bovendien is nog eens ongeveer 5% van de bevolking allergisch voor de schimmels die zich in de matrasstoffen bevinden en die als voedsel dienen voor de huisstofmijt. De mijt leeft voornamelijk van de huidschilfers die de mens in bed verliest. De schilfers zorgen er samen met de schimmels (o.a. de aspergillus) voor dat de huisstofmijt dit voedsel goed opneemt. De aanwezigheid van beiden schept dus een prettig leefmilieu! Niet de mijt zelf, maar haar uitwerpselen zijn de verwekkers van allergieën. De uitwerpselen vallen uiteen in stofdeeltjes, die wij vervolgens inademen en zo een longinfectie kunnen veroorzaken. Hetzelfde gebeurt met de sporen van de schimmels.

Huisstofmijt:

De huisstofmijt kan worden bestreden door zo veel mogelijk het vocht in huis te beperken. Hoewel het onmogelijk is de relatieve luchtvochtigheidsgraad in huis onder de 50% te houden, levert het regelmatig luchten van een matras al een belangrijke bijdrage. Is uw matras ‘droog’, dan valt de ontwikkeling van schimmels immers zo goed als stil. Wanneer uw matras is voorzien van een afneembare hoes, is het aanbevolen deze regelmatig te wassen op een temperatuur van 60 °C. Is er sprake van een vaste tijk, dan kan stofzuigen een tijdelijke en gedeeltelijke oplossing zijn. Chemische bestrijding is uit den boze, gezien alle negatieve effecten die daaromtrent bekend zijn (pesticiden, toxiciteit, allergene werking van chemicaliën). Bovendien is dit nooit een permanente oplossing. Dat laatste is ook het probleem met de meer natuurlijke methodes: na een aantal wasbeurten zal het effect verdwijnen. Dat was de reden voor wetenschappers om te onderzoeken of er een permanente oplossing ontwikkeld kon worden. Na jarenlange research ontstond de Medicott®-methode. Het is dé oplossing voor carapatiënten en mensen met allergieën.

Tencel®

Medicott® is een reeks van bewerkingen gericht op het zuiver maken van katoen bevattend doek. Een proces ontwikkeld door het ‘Steinbeis-Transferzentrum’ in Reutlingen (D) onder leiding van Prof. Grüninger en uitgebreid getest door het ‘ECO-Umweltinstitut’ in Keulen. De behandeling is in principe dezelfde als voor katoenen verbandmaterialen. Eerst wordt het katoen alkalisch behandeld en vervolgens op natuurlijke wijze gebleekt. Op die manier wordt het katoen gezuiverd van alle stoffen die als voedingsbodem voor schimmels kunnen dienen.
Het zijn juist die schimmels die de huisstofmijt nodig heeft om goed te kunnen leven. Het proces is er dus niet op gericht rechtstreeks de mijt te bestrijden (met allerlei chemische producten), maar door verandering van het ‘milieu’ te voorkomen dat ze zich in uw matras gaat vestigen. Door deze uiterst grondige microscopische reiniging behoudt Medicott® ook na vele wasbeurten nog steeds de eigenschap dat de schimmels zich er niet in kunnen vestigen. Daarmee is blijvend de voedingsbodem voor de huisstofmijt weggenomen.

Standaard maten  Dikte  Afwijking
 60*120  13  Niet mogelijk
 70*140  13  Niet mogelijk
 70*150  14  Niet mogelijk
 90*200  16  Niet mogelijk

Model (vergelijkbaar) staat in onze showroom

Terug naar overzicht Wij reageren tijdens openingstijden altijd binnen 2 uur.