Stokke® Xplory X kinderwagen

Stokke® Xplory® X de uitstekende kinderwagen. Vijftien jaar na de lancering van de Stokke Xplory kinderwagen is deze compleet vernieuwd en verbeterd op alle vlakken, de Stokke® Xplory® X is een feit! Bekijk hem hier en kom langs in onze winkel.

Het design van de Stokke Xplory X

Het design van de Stokke heeft een uitgesproken moderne look and feel. Met een licht minimalistische inslag qua uiterlijk past de Stokke Xplory X kinderwagen geheel binnen de scandinavische trends.

Bij de vernieuwde Stokke kinderwagen is er ook ruimte gekomen voor meer materialen en kleuren. Was de keuze eerst niet extreem groot, inmiddels kan je bij de Stokke Xplory X kiezen uit 5 verschillende kleuren en kleurcombinaties. Groeit mee met je kindje vanaf de geboorte tot peuter, tot een max. gewicht van 22 kg

De stof zelf is waterafstotend én biedt ook nog eens UPF50 bescherming aan je kindje.

Verstelbare zitting en duwstang: een ergonomische kinderwagen
Naast de moderne uitstraling die deze iconische kinderwagen heeft is een van de meest opvallende uiterlijke kenmerken de verstelbaarheid van de zitting en van de reiswieg. Daar staat de Stokke Xplory X sowieso om bekend, maar dit is nog verder doorontwikkeld en verbeterd. Deze revolutionaire oplossing dient maar één doel: een beter contact tussen ouder en kind. Ideaal ook als je er op uit gaat en je in een horeca gelegenheid je kindje op gelijke hoogte met jezelf aan tafel kan hebben, toch? Zo kan je hem direct als kinderstoel gebruiken. Of wat dacht je van een bezoek aan de dierentuin? Optillen is niet meer nodig, je kind kan gewoon op hoogte meekijken!

De Stokke Xplory X zitting is daarnaast met dons gevoerd waardoor deze heerlijk comfortabel zit en een luxe uitstraling geeft. De kap die is ook extra verlengd om extra schaduw en bescherming te bieden.

Naast de verstelbare zitting is er ook een in hoogte verstelbare duwstang voor de ouders. Handig aan te passen aan je eigen voorkeur en lengte.

 

Reiswieg Stokke Xplory X
De reiswieg kan zoals hierboven aangegeven ook op hoogte geplaatst worden. Hoe fijn dat je je baby vlak bij je hebt en je makkelijk oogcontact kan maken zonder voorover te hoeven buigen. Ook voor het in en uit de reiswieg halen van je baby is deze hoogte een stuk praktischer.

De reiswieg heeft aan de zijkant twee ruime vakken voor de nodige opbergruimte en het matras is luchtdoorlatend waardoor de reiswieg een comfortabele en tevens veilige plek is voor jouw baby tot 6 maanden oud.

Afmetingen onderstel met reiswieg (lengte x hoogte x breedte) in cm: 75-102 x 89-123 x 56.5
Reiswieg gewicht in kg: 4.4 en geschikt voor kindje met een gewicht tot 9 kilo.

De zitting van de Stokke Xplory X
Zoals ook de vorige versies van de Stokke kinderwagen bestaat ook bij de vernieuwde variant de mogelijkheid om het zitdeel op 2 manieren te plaatsen. Naar je toe – je kindje kijkt in dit geval naar jou- of van je af. In de laatste stand kijkt je kindje naar de buitenwereld. Voor juist de jongere kindjes is het fijn dat het zitgedeelte ook nog naar je toe gezet kan worden, zo hebben ze toch oogcontact met papa of mama. Voor de baby’s is er ook een babyzitje aanwezig wat uitneembaar is voor als je kindje wat groter wordt.

Staat de zitting naar je toe, dan heb je drie standen. Slapen, rusten en zitten. Staat de zitting van je af, dan heb je geen slaapstand. Hou er dus rekening mee dat je kindje – als de zit naar voren geplaatst is- niet in de ligstand kan liggen. Valt je kindje tijdens de wandeling in slaap, dan zou je de zit eerst naar je toe moeten zetten voordat hij in de ligstand kan. Dat is helaas minder praktisch.

Het zitje is geschikt tot een gewicht van 22 kg.

De voetsteun voor je kindje
De voetsteun van de Stokke Xplory X is samen met een fysiotherapeut ontwikkeld en zo ontworpen om baby’s optimale steun aan hun benen te geven. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de voetjes altijd ondersteund worden en dat er dus geen bungelende beetjes meer nodig zijn. Dat zit niet alleen lekkerder, maar is ook nog eens beter voor je kindje.